• Waardering

Werk aan je bedrijf en niet alleen in je bedrijf

Begin met een plan

Ik wil een waardering

Ik wil een waardering

Ik wil een waardering voor de fun

Ik wil een waardering voor de fun

  • Ik wil een waarderingIk wil een waardering

Bepaal de waarde, bepaal de overname

Een juiste waardering van een bedrijf is van groot belang bij een overname. Het bepaalt namelijk de verkoopprijs en de basis voor verdere onderhandelingen. Daarom is het van essentieel belang om een grondige waardering uit te voeren, voordat u uw bedrijf verkoopt.

Deze niet verwijderen!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat bepaalt de waarde van mijn bedrijf bij een overname?
De waarde van een bedrijf bij een overname wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de financiële prestaties van het bedrijf, de groeipotentie, de branche, de merkwaarde, het marktaandeel, de producten of diensten en de bedrijfscultuur.
Kan ik de waardering van mijn bedrijf beïnvloeden?
U kunt de waardering van uw bedrijf verhogen door diverse verbeteringen aan te brengen. Hierdoor kunt u de waarde van uw bedrijf op een hoger niveau brengen en zo een hoger bod verwachten tijdens een overname. Het is belangrijk om samen met een specialist de juiste verbeteringen door te voeren, om zo het maximale resultaat te bereiken.
Wat gebeurt er als de waardering van mijn bedrijf niet aan mijn verwachtingen voldoet
Als de waardering van uw bedrijf niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u besluiten om verder te zoeken naar een koper die een hogere prijs biedt of u kunt besluiten om de verkoop te verlaten en verder te gaan met uw bedrijf. In beide gevallen is het verstandig om hulp in te roepen van een ervaren adviseur om u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

“Wie leiding wil geven aan anderen, moet eerst leren om leiding te geven aan zichzelf.”

Peter Drucker

  • Ik wil een waardering voor de funIk wil een waardering voor de fun

Weten wat u waard bent

U kunt op een punt komen dat u wilt weten wat uw bedrijf waard is. Waarderen is een complex proces waarbij verschillende factoren worden meegenomen. Het is belangrijk om een realistische en nauwkeurige waardering te krijgen, zodat u in de toekomst de juiste beslissingen kunt nemen.

Deze niet verwijderen!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waarom zou ik mijn bedrijf laten waarderen?
Er zijn verschillende redenen om uw bedrijf te laten waarderen buiten een eventuele overname om. Zo kan er sprake zijn van een juridische procedure als gevolg van een bedrijfsvoorval waardoor de economische schade in kaart gebracht moet worden. Daarnaast wordt een bedrijfswaardering vaak uitgevoerd bij een echtscheiding, wanneer er risicodragend vermogen of financiering opgehaald moet worden of voor de financiële planning van de ondernemer.
Wanneer moet ik de waardering van mijn bedrijf laten bepalen?
U kunt de waardering van uw bedrijf op elk moment bepalen, zowel vóór als tijdens de verkoop. Sommige ondernemers kiezen ervoor om hun waardering regelmatig te laten bepalen om beter inzicht te krijgen in de waarde van hun bedrijf en hoe ze deze kunnen verbeteren. Anderen willen de waardering bepalen, omdat ze van plan zijn om hun bedrijf te verkopen.
Kan ik mijn bedrijf zelf waarderen?
Het is mogelijk om zelf een inschatting te maken van de waarde van uw bedrijf. Echter, het is aan te raden om professionele hulp in te schakelen voor een betrouwbare en accurate waardebepaling. Een waardering door een expert zorgt voor een onafhankelijk oordeel en biedt inzicht in de factoren die de waarde van uw bedrijf bepalen. Richting andere partijen geeft dit ook meer vertrouwen.