Hoe werkt het?

Hoe werkt het?
Misschien loop jij als gevestigde of startende ondernemer met een fantastisch idee rond voor een nieuw product of bedrijfsovername, maar weet je niet hoe je aan kapitaal moet komen. De banken twijfelen en je hebt geen suikeroom, dan is crowdfunding een serieus én populair alternatief.

Crowd investeert

Bij crowdfunding investeert het publiek, de ‘crowd’, in een project. Investeerders (particulieren en ondernemers) die jouw idee zien zitten, investeren ieder een bedrag. Als tegenprestatie spreek je een bepaald rendement af en/of je ontvangt een beloning in natura. Het kapitaal is een lening die je moet terugbetalen.

Financierbaar voorstel

In2thecrowd is een online platform dat projectaanvragers en investeerders bij elkaar brengt. Wij toetsen het projectplan of het financierbaar is en voldoet aan de eisen. Wanneer het projectplan niet voldoet, kan in2thecrowd je helpen om het aan te passen. Wij zorgen er altijd voor voor dat een plan stevig, goed onderbouwd en financierbaar is, zodat we jouw ‘greatest idea’ vol vertrouwen aan kunnen bieden aan ‘the crowd’.

 

Project online

We presenteren je projectplan op in2thecrowd.nl aan potentiële investeerders. Jij geeft aan hoeveel geld je nodig hebt, hoe snel je dat kunt terugbetalen en wat investeerders daarvoor terugkrijgen. Iedereen kan reageren. Het minimale bedrag om te investeren is 250 euro.

Volledig gefund

Een groot voordeel van crowdfunding is dat je met je project direct publiciteit genereert waarmee je je onderneming op de kaart zet. Je investeerders zijn je ambassadeurs. Het geld ontvang je wanneer het bedrag volledig is gefund. Wordt de 100% score niet behaald, dan krijgt iedereen zijn geld terug. Investeerders kunnen hun kapitaal dan steken in een ander project.

Alternatieven voor crowdfunding

In2thecrowd staat voor ‘financing the greatest ideas’ waarbij crowdfunding geweldige kansen biedt voor gevestigde en startende ondernemers.

Soms past een andere vorm van financiering dan crowdfunding beter bij jouw projectplan. In2thecrowd heeft naast een aantal partners in crowdfunding warme contacten met ruim veertig investeerders. Dit zijn beleggers, banken of informal investors.

Crowdfunding in the picture